2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

Atostogų įspūdžiai

Atostogos, kad ir kaip šventvagiškai tai skambėtų iš LSMU studentės lūpų,  tikrai atitiko šio žodžio prasmę. Pailsėjau. Net neatrodo, jog prabėgo staigiai kaip vėjo pliūpsnis atvėrus langą. Taip pat paliko ir nemažai įspūdžių, nors gal tai labiau dera vadinti supratimais, kurie, nors  ir buvo žinomi anksčiau, tapo nepalyginamai aštresni.
  •   Senatvė yra apgailėtinas dalykas. Čia neturiu galvoje dar palyginti sveikų  moterų, kurioms 50, ir jau įsivaizduoja, kad po poros metų mirs. Kalbu apie kretančius, netvarius 90-mečius kūnus, kurie nebeleidžia nieko daugiau, kaip tik sėdėti tamsoje ir laukti mirties. Noriu sulaukti 60-ties it greitu ir efektyviu širdies smūgiu mirti, kai mano dvarnius  šuniukas jau bus senas, tingus ir apvalutis. Taip, ištikimas šunytis iš prieglaudos, o ne vaikai, kuriems pati jausčiausi našta.   http://www.lese.lt/lt/start
  • Matyt, nesu tokia ciniška ir supuvusi, kaip maniau. Įsitikinau tuo, kai negalėjau pabaigti Takeši Miike filmo Imprint. Atmosfera fantastiška ir kaip tik tokia, kokias dievinu labiausiai, bet  į žmogaus kankinimus ramiai žiūrėti nebeišėjo. Net labai stipriai stengiantis.  
  • Cowboy Bebop atrodė vienas, o gal ir pats geriausias anime iš visų matytų, prieš ketverius metus, tebeatrodo ir dabar. Turbūt skonis ir estetikos suvokimas ima įgauti pastovią formą. http://www.imdb.com/title/tt0213338/        http://www.youtube.com/watch?v=nftxDrStny8&feature=related
  •  Meilė trukdo karjerai (ir atvirkščiai), išskyrus atvejus, kai bosas ir yra meilė.  
  •  Knygos lavina vaizduotę DAUG DAUG labiau nei   filmai, įkvepia kurti ir turtina žodyną.
  • Tikrosios šventės yra ne sėdėjimas prie stalo (nors ir tai labai maloni dalis), bet jų laukimas. Kai darai dovanėles, jas pakuoji, stovi eilėse ir matai besišypsančius, vaikų laukiančius  žmones, tvarkai namus bei viską palaipsniui užpildo tas magiškas smagus stebuklo laukimas.





  •   BTV atrado nišą,  kurią neužpildytą  palieka TV3 ir LNK. Rodo puikius naujus serialus, įdeda vaizduotės į  anonsus bei drįsta rodyti absurdiškai  juokingą veidą be pretenzijų į kičinį snobiškumą. Nesu didelė lietuviškos televizijos fanė, na gerai, niekad nebuvau, bet šį tą visgi tenka pamatyti. Ir labai retai kas nudžiugina. Laidos arba jų idėjos vagiamos arba perkamos iš užsienio televizijų, per prievartą grūdamas amerikietiška maniera bei  supratimas... Ir dar ne pats protingiausias, kai tikrai yra ir nemažai gerų dalykų, ateinančių iš šios supervalstybės  (Games of  Thrones, Battlestar Galactica, bliuzo muzika, nemažai tikrai gerų filmų, mokslo naujovės...) Tiesiog labai liūdna, kai  šalyje, kur tikrai yra kūrybingų bei talentingų žmonių, nelabai kas varginasi naudoti savo galvą ne tik kriminalams ar pinigų darymui.     
  • Ispaniška vilna švelnesnė, nei tikėjausi iš 28 mikronų. Man dar labai labai daug mokytis velti, ir tai puiku. Nemėgstu, kai  artima veikla greit nusibosta, o vėlimas, panašu, niekada neišsisems. Išbandžiau pirmąsias moteriškas šlepetes. 


1 komentaras:

  1. labai patiko pamąstymai... šlepetės irgi :)
    neblėstančių idėjų naujaisiais metais :)

    AtsakytiPanaikinti