2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Paskutinių dienų išgyvenimų ir vilnos samplaika

Žmonės, žmoNės, žmOnės... Gali pyktis, skųstis, mėgautis ar tuo naudotis, bet gyvename nesutraukomame socialiniame tinkle, ir tai nepaneigiamas faktas (kaip ir faktu darosi, jog sužinome naujausius įvykius apie pažįstamus feisbuke). Bet šįkart ne apie tai. Kaip žmonių įtaka atsispindi mano paskutiniuose darbuose.  Istorijos grimasos bei  vartojimo manija  ir jauki alternatyva tam suvelta į  praktišką daiktą.


Vilna, trikotažinė palaidinė be galo gražiai nudažyta, pudelio vilna... Dėkui už tokią dovanėlę Irmai Aleksienei, drįsusiai parašyti nukirpto šuns vilnos. Maloniai veliasi, glotni bei puošni vilnelė.  Gautas spalvų derinys taip patiko, kad  gimė dar ir knygutė, primenanti audrą su perkūnija. Tokia, kurios abi pusės "gerosios".



Baisiai mėgstu perdirbti ir detalėms naudoti senus drabužius,  kurie, nors ir kokie nedailūs ar nepanaudojami atrodo iš pirmo žvilgsnio, dažniausiai tampa nuostabiais akcentais, kaip ir šios neįtikėtinai kvailos "tympos". Perkant jas pardavėja atvirai iš manęs juokėsi ir klausė, ką su  tokiom kelnėm darysiu. O padariau knygutę, kuri nei iš tolo neprimena  savo idėjos šaltinio. Transformacijos, kintamumai... Įdomu, ar dėvėti drabužiai išlaiko juos nešiojusių, galbūt branginusių ar nemėgusių, žmonių energiją? Jei taip, ar mes suprantame ją? Ar įmanoma tai jausti?  Na... ypatingais empatiniais gebėjimais manęs gamta neapdovanojo,  bet ką  ši knygelė  tikrai  skleidžia, tai ekscentrišką dvasią. Ar iš kelnių, ar dėl nenusakomai tamsios violetinės spalvos...




Turbūt ir nereikia minėti, kad tokias unikalias spalvas gauti  išeina tik dažant gaminius pačiai. Iš dažymo eksperimentų  srities ir paskutinieji darbai.



Man ji kaip moteraitė su sijonuku :) Žinanti, ką rodyti, o ką slėpti, kryptingai pasirinkusi akcentus...  beveik kaip ir personažas. O jai į porą ateina ir "vyrukas" - galantiškas, elegantiškas, ir jau kiek griežtesnis.  Bet taip pat mėgstantis šėlioti bei keistis - šiuo atveju per sagas.  Galima jas susegti ir atlenkti rankovę įvairiai, ir "vyrukas" jau kitaip nusiteikęs.


2 komentarai:

  1. Your creation is unique and wonderful. You've a designer's vision. My hat off to you.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you Terrie, but I think it is a bit too strong words.

    AtsakytiPanaikinti